5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın sırasında eminğin sağlanması ve akla yatkın şekilde tahliyenin gerçekleşmesi kucakin kullanılan baplara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri yardımıyla yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen baplar güvenli şekilde binanın vazgeçme edilmesine olanak tanır.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Düzlük şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara ehil olan bir mimarisı vardır.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlır. Bu malzemelerin canipı keşik, yangın kapıları alelumum özel şümul ve kapı menteşeleri kabil öteki yangın sahabet özelliklerine sahiptir.

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine sargılı olarak birkaç farklı himaye seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin şayan mezuniyet olmadan haricen harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler üzere) mevcuttur.

Firmaların umumi olarak tatbikat yöntemi; Apartmanların Yatak Odası kısımlarından birer yangın merdiveni kapısı harisarak; adida bulunan Garaj yerine iniş karınin Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.

İnsan yoğunluğu zait olan, kişilerin toplu halde yaşadığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedili hesap önlemi olarak Yangın Kapısı yararlanmaı kanunen şense koşulmuştur. Yangın Baplarının en sık kullanıldığı projeler beyninde;

Kötü sızdırmaz özelliğe sahip olmaları ötürüsı ile yangın anında insanoğluın tütün zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Evgin çıkış bapsı ismi ile bile malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşkın mimarida bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Yangın uzmanlarına gereğince yangına dayanıklı bir kapı, yangının dumanlarının ve alevlerin yayılmasını engellemektedir. Yangının seyrini yavaşlatır veya yayılmasını önler. Yangına dayanıklı baplar metal ve kırmızıçı kabilinden malzemelerden konstrüksiyonlmış güç bir bapdır.

Tahliye Süresini Kısaltma: Bapların bir binada var olma sebeplerinin başında acil durumlarda tahliye süresini kısaltma sorunlevi hasılat.

Yangın kapısı elbette bakım strüktürlmalıdır? Yangın bapları mazbut hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapısının emeklevselliğini ve yangın dayanıklılığını sahip olmak sinein önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak denetleme edilmesi, bapnın akıllıca bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin yıkılmaz bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin yeterli olduğunun ve kilit mekanizmasının çalıştığının denetleme edilmesini dâhilerir. Hatta, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve kâraretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Vahit Kanatlı Yangın Bapları; Birlik kanatlı dizaynıyla, yurt mekanlarda da kullanımı kolaylaştırırken, yangın simultane emin bir çıkış esenlar.

Yanma ve ısıevet yangın kapısı dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa üstelik esrarı takti ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği yardımıyla emniyetli dünya oluşturur.

Kasa üzerindeki fitil yuvasına yaraşıklı etkili kaliteli ısıyla genleşatır yangın fitili kullanılmaktadır.

Montaj sürecinde uran olarak tüm kurallara munis şekilde yerleştirilen tenha kanatlı yangın kapısı, autarı güzel açılacak şekilde kullanılır.

Report this wiki page